Logosmall

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN Vintage Furniture

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Vintage Furniture, gevestigd te Leiden aan de Nieuwe Rijn 102. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Leiden onder nummer 55827551

Op alle producten van Vintage Furniture zijn de volgende leverings- en betalingscondities van toepassing.

1. Wanneer je bij Vintage Furniture producten bestelt, verklaar je je akkoord met alle gestelde bepalingen in deze Algemene voorwaarden.

2. Prijzen en verzendkosten
Alle genoemde prijzen van de producten zijn in euro`s, inclusief 21% BTW. Tevens worden de bezorg/verzendkosten vermeld binnen Nederland. Voor bezorgkosten naar het buitenland berekenen wij een toeslag op de standaard bezorgkosten. Wij verzenden de verfproducten en meubels in Nederland met verschillende vervoerders.

De verzendkosten zijn afhankelijk van het product en varieert van 1,50 voor brievenbusproducten, 4,95 voor verfproducten tot 50,00 voor meubels.

Prijzen en andere gegevens vermeld in de webshop zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

3. Orderbevestiging
De orderbevestiging is geen betalingsbewijs, maar uitsluitend een mededeling dat de bestelprocedure succesvol is verlopen en wij je bestelling hebben ontvangen.

4. Betaling
Alle bestelde producten worden geleverd na betaling van de factuur. Betaling van een bestelling kan d.m.v. de volgende betalingswijzen:
* overboeking vooraf op de bankrekening van Metamorfosi per tutti
* via Ideal tijdens het bestelproces in de webshop
* credit-card via het PayPal betalingsproces

Producten die per overboeking worden betaald, zullen 7 dagen voor jou gereserveerd blijven. Als na 7 dagen de betaling door ons niet is ontvangen laten wij de bestelling zonder aankondiding vervallen.

Voor internationale betalingen kan gebruik worden gemaakt van een overboeking dmv onze internationale bankrekeningcode (IBAN en BIC). Extra bankkosten voor internationale transacties zijn voor rekening van de koper.

5. Leveringstermijn
De standaard leveringstermijn van verfproducten bedraagt 2 - 4 werkdagen. In enkele gevallen kan de leveringstermijn 5 - 8 dagen bedragen. Indien de leveringstermijn meer dan 30 dagen bedraagt heeft u het recht om de bestelling te annuleren. Wij zullen een overschrijding van de leveringstermijn altijd zo snel mogelijk mededelen. De  meubels hebben een andere leveringstermijn afhankelijk van het feit of het meubel al afgewerkt is of nog afgewerkt moet worden. Deze leveringstermijnen zijn altijd in overleg.

Indien de koper de bestelling wenst te annuleren, wordt het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen terugbetaald (dit geld niet voor verfproducten, zie ruilen en retourneren)

6. Bezorg- en verzendkosten
Alle genoemde prijzen zijn inclusief de in de webshop vermelde bezorg- of verzendkosten binnen Nederland. Voor bezorgkosten naar het buitenland berekenen wij een toeslag op de standaard bezorgkosten zoals vermeld in de webshop.  De verzendkosten zijn afhankelijk van het product en varieert van 2,50 voor brievenbusproducten, 6,75 voor verfproducten tot 50,00 voor meubels.

Het volledige aankoopbedrag moet voldaan zijn voordat het product wordt bezorgd of kan worden opgehaald.

Vintage Furniture is niet verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen die ontstaan door transport van derden of eigen vervoer van de klant. Wij verpakken de meubels en verfproducten altijd met veel zorg. Toch kan het gebeuren dat er tijdens het verzendproces via de transporteur iets beschiadigd. Wij versturen de verfproducten voor risico van de klant.

Voor de verzending maakt Vintage Furniture gebruik van de diensten van PostNL en een bezorgdienst voor de grotere producten. Vintage Furniture kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of verlies tijdens of na transport door PostNL en/of de bezorgdienst.

7. Ruilen & Retourneren
Vintage Furniture doet er alles aan om een goed product te leveren. Mocht de bestelling toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan dien je binnen 7 dagen na ontvangst dit bij ons te melden via een email en het betreffende product na overleg retour te zenden. Dit geldt alleen voor kleurenkaarten en meubels.

Verfproducten kunnen alleen geretourneerd worden indien de bus- of potje verf ongeopend is. Er kan niet geretourneerd worden indien een verkeerde kleur is besteld en de verpakking geopend is. Wij adviseren altijd om bij twijfel eerst een tester of een handgeschilderde kleurenkaart te bestellen om de juiste kleur te bepalen.

Bij retourneren van verfproducten dien je ervoor te zorgen dat de verfpot goed afgesloten en extra verpakt en beschermd verzonden wordt zodat lekkage vermeden wordt. 

Portokosten en verzendrisico van een retourzending komen voor rekening van de koper. Een onvoldoende gefrankeerde retourzending wordt niet geaccepteerd.

Het geretourneerde product dient ongebruikt, onbeschadigd en in de originele verpakking door ons te worden ontvangen. Is het product wel beschadigd en/of niet in de originele verpakking door ons ontvangen dan gaan wij niet over tot terugbetaling.

8. Reclameren & Aansprakelijkheid
Vintage Furniture kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade, zowel lichamelijk, materieel of immaterieel, die het gevolg zouden kunnen zijn van gebrekkig functioneren of verkeerd gebruik van de door ons verkochte producten.

Vintage Furniture aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard dan ook. die het gevolg is van deze internetsite en/of beslissingen die gebaseerd zijn op informatie uit deze site.

Vintage Furniture is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van een vertraagde levering van een bestelling.

9. Garantie & Service
In geval van een geschil of een klacht zal Vintage Furniture deze in behandeling nemen en in alle redelijkheid trachten te komen tot een oplossing, in de zin van reparatie of vervanging. Is dit niet mogelijk dan wordt er overgegaan tot restitutie van het aankoopbedrag.

In geval van een klacht kan de koper met zijn klacht schriftelijk (via email of brief) terecht bij Vintage Furniture. Vintage Furniture streeft ernaar om de klacht binnen 30 dagen af te handelen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt de koper op de hoogte gesteld van de vertragingsduur. Deze regeling geldt onverminderd de rechten en vorderingen die de wet aan de koper toekent.

10. Privacy
Vintage Furniture geeft geen persoonsgegevens van de klant aan derden. Je persoonsgegevens zullen uitsluitend worden gebruikt ten behoeve van de verwerking, bezorging van je bestelling en onze administratie.

11. Model- prijs- en kleurafwijkingen
Wij behouden ons het recht voor op prijsafwijkingen en kleine model- en kleurafwijkingen. Deze afwijkingen zijn inherent aan onze werkwijze en het verfproduct en kunnen niet altijd voorkomen worden. Bij grote afwijkingen in model, kleur en prijs zullen wij je vooraf inlichten. Je hebt dan de mogelijkheid de koopovereenkomst kosteloos te ontbinden. Door het plaatsen van een bestelling verklaart de klant zich zonder voorbehoud akkoord te gaan met bovenstaande algemene voorwaarden. Op deze voorwaarden is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing.

 

De volledige inhoud van deze website (www.vintage-furniture.nl) is auteursrechtelijk beschermd. Dit omvat alle (maar is niet beperkt tot) tekst, afbeelding, foto`s, en producten die zij in eigen beheer gecreëerd heeft. Al het materiaal dat kan worden opgevraagd via deze website mag alleen worden gebruikt om meer informatie over Vintage Furniture en haar diensten te vergaren. Niets van het materiaal dat kan worden verkregen via deze website mag gebruikt, gekopieerd, nagemaakt, aangepast, gewijzigd, geprint, geprojecteerd of bekeken worden op een andere manier dan voorafgaande is beschreven zonder expliciete toestemming.

Auteursrecht ontstaat automatisch door de "creatieve daad" en is van kracht tot 70 jaar na het overlijden van de maker. Er is geen formele eis, zoals registratie, depot, aanvraag of zelfs het plaatsen van een copyright-teken nodig om aanspraak te kunnen maken op de bescherming. In het bijzonder geldt dat een werk niet af hoeft te zijn voor het beschermd is: elke kladversie is ook al beschermd, zolang er dus maar de creatieve hand van de maker in te herkennen is. Alle overtredingen zullen worden vervolgd en indien noodzakelijk zullen wij aangifte doen.