Logosmall

Miss Mustard Seed's hemp oil (hennep olie)

€ 19,95 € 16,95 Incl. btw

Hemp Oil of Hennep Olie van Miss Mustard Seed voor het afwerken van met milkpaint geverfde meubels.

Levertijd:
1- 2 werkdag

Informatie

Hemp Oil - Hennep olie

Deze olie bevat geen oplosmiddelen en is 100% natuurlijk op basis van hennep.
Hemp oil zorgt voor een beschermend, waterafstotend oppervlak. Het is te gebruiken op nieuw hout, op Milk Paint of uitgedroogde of lelijke oude houten onderdelen op te knappen. De olie dringt door in het hout en beschermt het van binneuit.

Laat geen olieachtige laag achter. Deze voedsel-veilige-olie is perfect voor gebruik in de keuken op hout of steen. Het kan ook buiten gebruikt worden: dan kan het de glans van oude (op oliebasis-verven) herstellen of ondergronden als gietijzer nieuw leven inblazen.

Test vooraf op een onopvallende plek.

Verwerken:
Ondergrond dient schoon en droog te zijn.
Breng een kleine hoeveelheid olie op met een schone doek. Wrijf licht in totdat het wordt geabsorbeerd in hout of Milk Paint afwerking. Voor extra glans en bescherming, 2-4 lagen aanbrengen.
Zonder oplosmiddelen wordt de droogtijd verlengd, daarom minimaal 2 uur aanhouden tussen de lagen en veeg eventueel overtollige olie weg na 12 uur. 

Laat een afgewerkt stuk enkele dagen uitharden. Om te onderhouden breng je een dunne laag om de twee jaar aan, wanneer dat nodig is. Om krassen te verwijderen, licht opschuren en opnieuw olie aanbrengen .

Bestrijkt ongeveer 3 a 4 vierkante meter.

Reviews