Logosmall

Miss Mustard Seed Milk Paint

€ 27,50 Incl. btw

Miss Mustard Seed Milk Paint is op basis van natuurlijk ingrediënten zonder voc's en veilig voor mens en milieu.

Levertijd:
1- 2 werkdag

Informatie

Milk Paint wordt geleverd in een poedervorm en wordt thuis gemengd met water. Je maakt dus de hoeveelheid die je nodig hebt. Het heeft sterke dekking wanneer het bindmiddel wordt toegevoegd aan de eerste verflaag. De meeste oppervlakken hoeven niet te worden voorbereid of vereisen slechts licht schuren. Zonder het bindmiddel, zal Milk Paint op sommige geverfde plekken afbladderen wat de zeer gewenste 'CHIPPY' look geeft.

‘The chippy look’ is één van de meeste populaire decoratieve verftechnieken met Miss Mustard Seed’s Milk Paint. Wanneer je Milk Paint aanbrengt op niet-poreuze ondergronden zal de verf op enkele plaatsen afbladderen. Waar de verf dit precies doet, is onvoorspelbaar. Daarom moet je vooraf goed naar de ondergrond kijken.

  • Is de ondergrond poreus of niet-poreus? Poreus hout zal Milk Paint absorberen, een ‘chippy look’ is dan enkel mogelijk wanneer je vooraf een barrière voor Milk Paint aanbrengt (met de Wax Puck of de hennepolie).
  • Als de ondergrond niet-poreus is, is die dan glanzend of dof? Op zeer glanzende ondergronden heeft Milk Paint geen enkele ‘grip’ en zal ze volledig afbladderen. Wil je toch een beetje ‘grip’, schuur het oppervlak dan lichtjes op de plaatsen waar je hechting van Milk Paint wilt, of voeg hechtmiddel toe aan je verfmengsel.

Reviews