Logosmall

Wat is Fusion Mineral Paint

Wat is Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint is een verf op waterbasis en acrylaat. Het heeft een VOS-waarde van 0%. Een afwerklaag van wax, lak of vernis is niet nodig.

Matte glans – Ingebouwde beschermlaag – Uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid – Milieuvriendelijk


De Canadese fabrikant van Fusion™, Homestead House Paint Company, maakt al 25 jaar milieuvriendelijke acrylaatverf, ook voor meubels. Na 25 jaar van aanpassen en bijsturen, ontwikkelden ze met Fusion™ een unieke formule.
 

Een spectaculair duurzame meubelverf: uitzonderlijk goede hechting, eenvoudig aan te brengen, zeer milieuvriendelijke samenstelling (waterbasis en 0% VOS (vluchtige stoffen).
Deze 100% acrylaatverf heeft een ingebouwde beschermlaag, vraagt slechts een beperkte voorbereiding en heeft een mooie matte uitstraling.


Fusion Mineral Paint is dunner dan de bekende krijtverven en brengt heel makkelijk op.
Met een halve liter kun je 6 - 7 m2 schilderen.

Voordelen van Fusion Mineral Paint:
 

  • *milieu-vriendelijk: verf is op waterbasis en bevat geen schadelijke stoffen
  • *zuinig in gebruik: brengt zeer makkelijk op en smeert goed uit
  • *nagenoeg geen geur: je kunt je meubels binnenshuis schilderen
  • *afwerklaag van wax, lak of vernis is niet nodig: de verf hardt in 3 weken uit
  • *ruime keuze in kleuren


De droogtijd van Fusion™ is ongeveer 2u. Dan voelt het oppervlak droog aan, maar is het nog niet uitgehard. De uitharding van Fusion™ duurt ongeveer 21 dagen. Zolang je je meubel de eerste drie weken voorzichtig behandelt, kan je het alvast gebruiken. Nadat Fusion™ is uitgehard, is haar duurzaamheid ongeëvenaard!
 

Wat is die minimale voorbereiding? Ontvet de ondergrond goed. Als je ondergrond glanzend is, neem dan 5 minuutjes tijd om de glans te breken met een schuurpapier. Dit geeft de verf meer grip om zich goed aan de ondergrond te kunnen hechten. Dit betekent niet dat je een halve dag met een schuurmachine aan de slag moet. Gewoon even de ondergrond ontvetten en dan even de tijd nemen om over het hele oppervlak te gaan met schuurpapier nr 150-220.

Voor de echte gladde ondergronden zoals metaal, glas, keukenkastjes etc kun je ook Ultra Grip gebruiken. Dit breng je eerst aan met een kwast een geeft een extra goede hechting voor de verf.

Binnen de Fusion-verffamilie zijn een aantal verschillende kleurenlijnen. De classic collectie met 24 kleuren, de beach collectie (Micheal Penney) met 7 kleuren en de baby collectie (Tones for Tots) met 7 kleuren. Daarnaast zijn er ook nog 7 prachtige metallic kleuren. Al met al een uitgebreide keuze is kleuren en stijlen.

Naar de Fusion Mineral Paint verf kleuren
 

Bij Fusion™ komt ook nog een prachtige collectie van gebruiksvriendelijke producten voor allerlei decoratieve toepassingen (wax, vernis, glaze, gilding paste, sjablonen en meer), die je meubel nét dat iets meer geven!

Naar de Fusion Mineral Paint producten
 

Voorbeelden van meubels met Fusion Mineral Paint

Kleur Little Lamb

Fusion Mineral Paint Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint