Logosmall

Milk paint: een snelle handleiding

Milk paint: een snelle handleiding

Een verkorte handleiding (gebruiksaanwijzing) voor het gebruik van Miss Mustard Seed Milk Paint

Miss Mustard Seed’s Milk Paint handleiding - gebruiksaanwijzing.

Meng 1 deel warm/lauw water met 1 deel melkverf poeder. De verf kan worden gemengd in een blender  of een mixertje of, als dat niet voorhande is, in een houder met een roerstokje. Bij gebruik van een blender, doe je eerst het water in het bakje en voeg dan de poeder toe. Bij het mengen met roerstokje voeg je eerst het poeder en daarna het water toe. Het duurt even voordat het water en het poeder goed mengen.

Met blender of mixertje: 20 a 30 seconden mengen
Met roerstokje 3 - 5 minuten

Meng totdat het water en het poeder helemaal 1 geheel en glad is. Je kunt evt nog iets water of poeder toevoegen als het mengsel te dun of te dik is. Als je met de mixer of blender mengt hou dan het mengijzertje onderin het water/verfmengsel anders maak je teveel schuim en dat schildert niet mooi.

Meng niet meer dan dat je nodig hebt. Mocht je toch teveel gemaakt hebben dan kun het bewaren in een luchtdichte verpakking (hoeft niet in de koelkast).

Gebruik altijd een goede, liefst platte, kwast om de verf aan te brengen. Afhankelijk van de ondergrond en het beoogde resultaat breng 1, 2 of 3 lagen aan. Laat de verf 30 - 60 minuten drogen. Blijft wel steeds in de melkverf roeren. Bestanddelen willen nog wel naar de bodem zakken. De melkverf bestaat uit een aantal ingredienten waaronder pigmenten. Om alles tot een glad geheel te krijgen is goed mengen en roeren erg belangrijk.

Als je klaar bent en de verf is goed droog dan kun je het afwerken met Miss Mustard Seed Furniture wax  of Hemp Oil (hennep olie).

Naar meer informatie en bestellen Milk Paint