Logosmall

Meubels verven zonder schuren met krijtverf. Het kan echt!

Meubels verven zonder schuren. De vraag is: kan dat echt? Lees hier verder …...

Meubels verven, kan dat zonder schuren?

Wie heeft er niet een of meerdere meubels in huis staan die we niet mooi meer vinden, waarvan het model of de kleur ons niet meer aanstaan of die niet meer past in ons interieur. Weggooien doen we ook niet meer zo snel. We letten tegenwoordig wat meer op als het gaat om recycling. En een nieuwe kast is prijzig en de goedkopere merken zijn vaak kwalitatief niet zo geweldig.

Maar is er nu een simpele en leuke oplossing. Je kunt deze meubels heel makkelijk schilderen met krijtverf. Normaal moet alles wat je schildert geschuurd worden en dat weerhoudt velen van ons om zo’n project op te pakken. Dat hoeft nu dus niet meer. Er is een hele bijzondere verf (eigenlijk bestaat deze al sinds 1990 maar is pas de laatste jaren erg bekend geworden) en dat is krijtverf van het merk Annie Sloan. Dit is de enige verf waarbij je vooraf niet hoeft te schuren of the gronden!

Vele mensen geloven dit dus echt niet als ik het vertel. Vooral de mannen zijn erg sceptisch. Maar echt waar, je kunt (bijna) alles verven zonder te schuren met deze verf. Niet alleen houten meubels maar ook de (gladde) meubels van Ikea, metaal, meubels die in de was staan (je kunt dus zo over de was heen schilderen), stof, leer, kunstleer en nog veel meer. Het heeft zelfs een keurmerk gekregen voor gebruik op kinder- en babymeubels.

Naast meubels kun je ook vloeren, keukens en buitenmeubelen schilderen met Annie Sloan krijtverf. Officieel heet het trouwens Annie Sloan Chalk Paint™.

Chalk verwijst naar krijt. De uitstraling van de verf is zeer mat en krijtachtig en vandaar de naam. Het is niet zo dat de verf uit krijt bestaat.

Na het verven kun je ervoor kiezen om het zojuist geverfde meubel te beschermen door een laagje was (wax) of matte lac (lacquer).

Het is verf op waterbasis en ruikt dus niet. Ook droogt het supersnel, met een half uurtje is het meestal wel droog en kun je, als je wil, een tweede laag aanbrengen. Maar dat is meestal niet nodig want het dekt enorm goed. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch?

Dat is het niet, want het is echt waar. Annie Sloanen (verven met Annie Sloan krijtverf) is op dit moment een trend over de hele wereld.

Meer informatie over de verf kun vinden via deze sites:

www.allesoverkrijtverf.nl

Je kunt ook workshops of demonstraties bijwonen als je er iets meer over wil weten.