Logosmall

Keuken verven met Annie Sloan krijtverf

Keuken verven met Annie Sloan krijtverf

Hoe verf je je keuken met Annie Sloan Chalk Paint.
Wat is belangrijk bij het verven van je keuken.

Je kunt met Chalkpaint™ je houten keuken een hele nieuwe look geven!  

Het ontvetten van de keuken is enorm belangrijk. Als de keuken niet goed ontvet is is er een grote kans dat achtergebleven vettigheid door de verf heentrekt en vlekken veroorzaakt. Voor het ontvetten kun je het beste gebruik maken van St. Marc. Dit kun je bij de bouwmarkten kopen bij de verfafdeling.

Breng tenminste 2 (of 3 wat verdunde) lagen aan en vervolgens 2 of 3 lagen Clear Wax.  De Clear Wax is waterafstotend en sterk en maakt een speciale verbinding met de verf waardoor deze goed wordt beschermd. Wacht 24 uur met het waxen na de laatste verflaag. En neem ook 24 uur tussen iedere waxlaag 
Voor keukens (en andere grote oppervlakken) raden we echt een waxkwast aan. Dit werkt lichter, sneller en het wordt egaler.

Het is ook mogelijk om ipv wax de Lacquer te gebruiken als afwerklaag. Dit geeft wat meer glans en wordt harder. Twee lagen is voldoende. De lacquer is wel mat maar niet zo mat als de wax. De uitstraling is daardoor anders.

Wanneer je een kunststof keuken hebt kun je een proefje maken. Laat dan een langere droogtijd tussen de verflagen omdat de verf door de zeer gladde ondergrond niet in kan trekken en het zo langer duurt voor deze helemaal droog is. Wacht minimaal 24 uur met het aanbrengen van de Wax of Lacquer

Voor grote projecten adviseren we om altijd een proef te doen voordat aan het geheel begint om te kijken of de uitstraling die je voor ogen hebt klopt en of jouw ondergrond goed reageert op de Annie Sloan producten.

Naar Annie Sloan Chalk Paint

Naar Annie Sloan Soft Wax

Naar Annie Sloan Lacquer

Naar Annie Sloan kwasten

Naar Annie Sloan waxkwasten