Logosmall

Annie Sloan voor buiten, tuinmeubels

Annie Sloan voor buiten, tuinmeubels

Wij krijgen vaak de vraag of Annie Sloan Chalk Paint ook buiten (tuinmeubels, hekwerk, muren, schuttingen) gebruikt kan worden. Het antwoord is simpel. Ja dat kan zeker. Lees hier hoe je te werk gaat en waar je op moet letten.

Annie Sloan Chalk Paint buiten gebruiken. Wat zijn de spelregels.

VOCHTIG:
Het is erg belangrijk dat hetgeen je gaat schilderen dat dat helemaal droog is (ook van binnen). Heb je bv tuinmeubels die de hele winter buiten hebben gestaan dan zijn ze zeker vochtig. Zet ze dan een aantal dagen binnen om goed te drogen.

GROENE AANSLAG
Veel oudere houten tuinmeubels hebben in de loop der jaren een groene aanslag gekregen. Zorg dat je deze eraf gehaald hebt met bv de hoge druk spuit of met water, een borstel en anti-groene-aanslag. Laat daarna de meubels goed drogen

IMPREGNEREN
Als je nieuwe, onbehandelde meubels of schuttingen hebt en je wilt er lang plezier van blijven houden impregneer ze dan eerst. Chalk Paint is geen beits, het beschermt het hout dus niet tegen weersinvloeden. Chalk Paint is wel een decoratieve verf die je meubels een mooie uitstraling geeft.

DROGEN
Het beste kun je je geverfde meubels of schuttingen laten drogen in de zon. De verf wordt dnt hard en de kleur wordt gefixeerd. Kan dit niet omdat het bv slecht weer is zet ze dan in de schuur, garage of onder een afdak.

GEEN WAX OF LACQUER
Gebruik buiten geen Wax of Lacquer. Stel dat er nog wat vocht in het hout zit dan kan dat niet meer weg en daardoor kan de verf gaan bladderen of er kunnen vlekken ontstaan.

TEGELS en POTTEN
Ook oude tegels en (stenen) potten kun je heel goed verven met Annie Sloan. Als je dan ook nog een sjabloon gebruikt op de tegels lijken het de zuid Europese tegelvloeren. 

LET OP: Hard houten meubels van vettige houtsoorten (zoals teak) kunnen wel problemen geven. Afhankelijk van de vettigheid of gebruikte olie kan de verf gaan bladderen.

Bekijk ook onze blog over pallets en steigerhout verven met Annie Sloan

Met 1 liter Chalk Paint kun je ongeveer 10 - 13 m2 verven. Een terras van 3 x 4 meter ongeveer.

Bekijk hier de kleuren

Of ga direct door naar de verf om te bestellen

Annie Sloan tuinmeubels

Annie Sloan buiten gebruiken 

Annie Sloan op tegels