Logosmall

Annie Sloan soft wax aanbrengen

Het aanbrengen van Annie Sloan wax doe je zo

Je kunt het opbrengen met een zachte doek (die niet pluist) of een wax brush (kwast), dit is persoonlijk. De Annie Sloan Wax heeft een korte droogtijd, waardoor je redelijk snel moet werken.

Breng de wax in een dunne laag aan met kwast of doek. Breng zoveel aan dat er een dun laagje was op de verf komt (maar zeker niet te dik) zodat het kan intrekken in de verf. Eigenlijk zoals je handcreme aanbrengt (die moet ook even intrekken). Teveel aan wax voorzichtig wegvegen met een droge doek. Het is belangrijk om teveel aan wax weg te vegen. Na verloop van tijd wordt dit plakkerig en trekt vuil aan.

Laat de wax intrekken.

Voor extra bescherming en een egaler effect kun je nog een tweede dunne laag was aanbrengen op dezelfde manier.

Als de wax goed is ingetrokken kun je het eventueel de volgende dag opwrijven met een zachte doek. Hierdoor ontstaat er een lichte glans. Wil je het matte effect juist behouden, dan niet meer opwrijven.

Annie Sloan Wax moet je wel laten uitharden. Dit duurt een aantal weken. In die paar weken kun je het beste nog voorzichtig met het meubel omgaan. Na het uitharden is de waslaag hard geworden en biedt het een goede bescherming tegen vuil en beschadigingen.


Voor vloeren en trappen kun je beter geen Annie Sloan wax gebruiken met extra matte vernis (of lacquer) van Annie Sloan.

Annie Sloan wax kun je bij ons in de webshop vinden onder WAX, VERNIS en LAK