Logosmall

Annie Sloan krijtverf: verven zonder schuren

Annie Sloan krijtverf: verven zonder schuren

Met Annie Sloan krijtverf kun je bijna alles verven zonder vooraf te schuren. Denk aan geverfde meubels, onbewerkt hout, vloeren, trappen, keukens, stof, metaal, kunststof en meer. Hoe dat in zijn werk gaat kun je in deze blog lezen

Annie Sloan Chalk Paint (krijtverf)

Wat is er zo bijzonder aan Annie Sloan verf?

In het kort
* je hoeft niet te schuren
* het kan bijna overal overheen (gelakt hout, onbewerkt hout, fineer, riet, metaal, kunststof etc)
* het is verf op waterbasis dus stinkt niet
* het droogt zeer snel (half uur tot uur)
* dekt zeer goed
* geeft een prachtig authentiek resultaat

Blaas nieuw leven in oude meubels met Chalk Paint™, krijtverf van Annie Sloan!
Met deze Annie Sloan krijtverf kun je allerlei sferen creeeren in je eigen huis. Van landelijk tot modern. Je kunt niet alleen meubels met deze bijzondere krijtverf bewerken, ook muren en vloeren kunnen in een paar stappen een nieuwe look krijgen. 
En het fijne is, je hoeft niet te schuren of te gronden. Het houdt op iedere ondergrond (gelakt hout, onbewerkt hout, ijzer, stof, leer, plastic)

En ook niet geheel onbelangrijk! De Annie Sloan krijtverf is milieu-vriendeijk, op waterbasis en vrijwel geurloos. De verf droogt zeer snel. Indien nodig kun je na een uurtje nog een laagje aanbrengen. Na het verven adviseren we om een laagje clear soft wax (kleurloze was) aan te brengen. Hierdoor bescherm je je meubel en krijgt het een nog mooiere uitstraling.

Voor de gevorderde Annie Sloaners is er ook Dark, White and Black wax en daarnaast ook nog de verguld waxen. Hiermee kun je prachtige accenten aanbrengen op je geverfde spullen. Voor de vloeren is er de Lacquer. Dit is matte vernis die we aanbevelen voor vloeren (hout, laminaat, tegels, linoleum etc) die geverfd zijn met Annie Sloan krijtverf.

Chalk Paint of krijtverf refereert aan de matte, poederachtige uitstraling die de verf aan meubels en muren geeft. De verf wordt in de volksmond ook wel kalkverf genoemd. Chalk Paint, krijtverf en kalkverf zijn allemaal benamingen die aan de verf van Annie Sloan gegeven worden.

De verf is leverbaar in 3 formaten: 
1 liter: hier kun je ongeveer 10 - 13 m2 mee schilderen *
250 ml: hier kun je ongeveer 2,5 m2 mee schilderen *
100 ml: hier kun je ongeveer 100 ml mee schilderen *

Vooraf schuren of gronden is echt niet nodig. Je kunt deze krijtverf op (bijna) alle ondergronden aanbrengen zoals geverfd hout, onbewerkt hout, metaal, stof, leer, riet, kunstof etc **
We adviseren om echt NIET te schuren en de laag die erop zit in tact te laten.
Wel is het belangrijk om vooraf hetgeen je gaat verven goed te ontvetten met bv St. Marc (verkrijgbaar bij de bouwmarkt).

Annie Sloan Chalk Paint™ is het meest bekende en oudste krijtverf merk. Het bestaat officieel sinds 1990. Bij Vintage Furniture vind je het volledige assortiment van Annie Sloan ruim op voorraad. Bij ons kunt u zowel via de webshop bestellen als in de winkel langskomen. Ook voor advies bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt advies vragen via onze VRAAG HET ONS-knop in de webshop en langskomen in de winkel. Wij rekenen 4,95 verzendkosten voor bestellingen tot 85,00. Daarboven rekenen wij geen verzendkosten.

Naar de Annie Sloan producten in de Annie Sloan webshop:
Annie Sloan voordeel pakketten
Annie Sloan krijtverf 
Annie Sloan softwax
Annie Sloan lacquer
Annie Sloan kwasten
Annie Sloan muurverf - Wall Paint

en vraag onze gratis Annie Sloan uitgebreide handleiding aan bij je bestelling

* afhankelijk van hoe dik je de verf aanbrengt en zuigende ondergrond
** een van de weinige onderlagen waar krijtverf niet op houdt is (meubel/teak etc) olie